Ota yhteyttä!

Leikkejä lapsille ja vanhemmille

Toiminnallisia leikkejä:

KÄSITORNI: Rasvatessasi lasta, laita ylimääräistä rasvaa aikuisen ja lapsen käsiin. Pistetään kädet vuorotellen päällekkäin ja rakentakaa tornia siirtamällä alin käsi vlimmäiseksi tai päinvastoin.

PUMPULIPALLON PUHALLUS: Makaa iapsen kanssa vatsallaan lattialla kasvokkain. Ottakaa käsistänne kiinni ja puhaltakaa palloa edestakaisin.

RAVILEIKKI: Lapsi juoksee, hyppelee. tekee kuperkeikkoja edestakaisin kahden aikuisen välillä. Aikuiset rohkaisevat lasta ja tervehtivät iloisesti lapsen tullessa heidän luokseen.

KENKÄ- JA SUKKARALLI: Molemmat vanhemmat suukotteievat kilpaa lapsen kaikki varpaat ja sen jälkeen laittavat sukan ja kengän jalkaan.

KUMOON KAATO: Pidetään lasta kasvokkain sylissä sängyn reunalla. Lapsi puhaltaa kevvesti aikuisen nurin.

TYYNYPIILO: Toinen vanhemmista piiloutuu lapsen kanssa tyyny- ia peittokasaan ja toinen vanhemmista etsii ja löytää ilahtuneena aarteensa!


Rauhoittavia leikkejä:

TUUDITUS: Vanhempi tuudittaa tasta käsivarsillaan siten, että koko ajan katsekontakti pysyy heidän välillään. Vanhempi laulaa tuttua lauiua, johon hän itse riimittelee oman lapsensa piirteitä ja olemusta.

LÖYHYTTELY: Lapsi makaa lattialla tai sängyilä ja aikuinen tuulettaa häntá tyynyllä, huivilla tms.

RASVAVIESTI: Vanhempi laittaa rasvaa vaikkapa nenänpäähänsä ja  hieraisee rasvaa esim. lapsen poskeen . Lapsi hieraisee taas rasvaa vanhempaan. Ja sitten rasva hierotaan vuorotellen toisiin.

PULLOPOSKET: Vanhempi täyttää poskensa ilmalla ja lapsi he!lästi sormillaan painaa ilman ulos poskista ja sama toisinpäin. Poskien tyhjennykseen voi myös käyttää varpaita.

VAUVAMUISTELUT: Kerrotaan mukavia muistoja lapsen vauva-ajoista. Muistellaan lapsen hauskoja ja persoonallisia tapoja toimia ja suhtautua asioihin.


Tärkein sääntö on, että teillä pitää olla yhdessä hauskaa!

Muista myös, kun leikitte riehakkaita leikkejä että välillä kannattaa ottaa rauhoittavia toimintoja mukaan. Näin tuetaan lapsen omaa kykyä oppia säätelemään erilaisia tunne- ja kehon vireystiloja.